Scroll to top

Intervisiecoaching

Boost het ontwikkelvermogen van je team

“Joris weet op een zachtaardige manier een groepsgesprek te faciliteren waardoor wij als team op de inhoud konden blijven richten tijdens de intervisie.”

— Jan Belon

Co-founder & Strategy director at Afdeling Buitengewone Zaken

Intervisie is een gestructureerd, zelfsturend groepsleerproces ter vergroting van de professionele effectiviteit van iedere deelnemer. Concrete werksituaties worden stapsgewijs met elkaar afgepeld en onderzocht met behulp van een helder proces en open vragen.

Als intervisiecoach adviseer en begeleid ik organisaties in een optimale implementatie van intervisie als leervorm. Deze werkvorm past om een aantal redenen erg goed in de huidige tijd:

  • Autonomie en zelfsturing

Mensen die intervisie doen leren met elkaar te leren. Ze zijn daardoor steeds minder afhankelijk van externe partijen en management om verder te komen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit past perfect in een tijd waarin steeds meer vraag is naar zelfsturende teams, managementlagen afnemen en managers een meer coachende rol aannemen.

  • It sticks!

Door intervisie leren mensen reflecteren op wat ze leren. Door terugkerend op dieper niveau bezig te zijn met nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten beklijft die informatie erg goed.

  • Focus op werkplekgericht leren

Omdat wordt gewerkt met casuïstiek die mensen zelf tegenkomen op het werk is intervisie volledig gericht op de werkplek. Er hoeft geen vertaling meer gemaakt te worden van abstracte kennis naar de eigen ervaring, je duikt daar direct in en maakt er gebruik van.

  • Ontwikkel communicatieve vaardigheden

Tijdens intervisie scherpt iedere deelnemer de communicatieve vaardigheden aan. Je leert beter te luisteren, samenvatten & doorvragen, wat het effect is van verschillende vraagtypen en hoe je iemand verder krijgt in hun denkproces. Deze vaardigheden zijn op vele vlakken een meerwaarde voor de samenwerking en het bedrijf.

Joris heeft als expert een workshop begeleidt over de ins en outs van intervisie voor coaches, trainers, begeleiders van Gemeente Amsterdam. Daarbij heeft hij niet alleen vertelt waar intervisie om draait. Hij is het daadwerkelijk ook gaan doen met de groep.
Joris heeft een duidelijk en concreet verhaal. Hij straalt rust en ontspanning uit en neemt de tijd als hij het gevoel heeft dat dat nodig is. Dat zorgt ervoor dat hij mensen weet te raken. Hierdoor zet hij het groeiproces in gang wat leidt tot eigen ontwikkeling maar ook ontwikkeling bij de groep. En dat is waar het om draait bij intervisie.

— Lieke van Bers

Gemeente Amsterdam

Gratis kennismaking

Boek direct een eerste afspraak of maak gebruik van het gratis telefonische spreekuur als je nog vragen hebt!